perjantai 26. maaliskuuta 2010

Lehdistötiedote

24.3.2010 Jyväskylä
Julkaisuvapaa

Tilat haltuun - Jyväskylän yliopiston taideopiskelijat julistavat antilakon

Kuka huomaa jos taiteiden opiskelija on lakossa? Kuka huomaa jos yliopistoa ei enää ole? Nuoret opiskelijaradikaalit ovat päättäneet rakentaa rinnakkaistodellisuuden, jossa yliopiston tyhjät tilat on täytetty kauan kaivatulla oppimismahdollisuudella. Rahanpuutteesta nalkuttamisen sijaan tällä kertaa keskitytään yliopiston sisällöllisiin homekasvustoihin. Nyt tuuletetaan oikein kunnolla!

Me, Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen opiskelijat, otamme opetustilamme Juomatehtaan haltuun 8.-9.4.2010. Tapahtumamme TUTKINTOTEHDAS on kaksipäiväinen mielenilmaus koskien oppiaineidemme asemaa uudistuvassa yliopistossa opiskelijan näkökulmasta. Lisäksi haluamme ottaa kantaa taide- ja kulttuurialan asemaan innovaatioyhteiskunnassa.

Mikä on yliopiston tarkoitus, jos se toimii vain tutkintojen tuottajana? Opetuksen vähäisyys laitoksellamme ajaa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaakin ahtaalle. Tuntuu kummalliselta, että itse opiskelijoita pidetään rasitteena yliopiston resursseille. Myös kulttuurialan tulevaisuutta pohtiessa täytyy muistaa, että osaamisellamme on tarve, arvo ja hinta. Valtion tehokkuus ja hyvinvointi ovat myös meistä kiinni. Haluamme korostaa, että yliopiston pääoma on ajattelu, ei raha. Vai voiko sivistykselle antaa hintaa?

Opiskelijoiden ajauduttua sivuun heitä koskevasta päätöksenteosta tahdomme käyttää ääntämme ja ottaa osaa valtakunnalliseen keskusteluun niin taidealan kuin yliopistonkin tulevaisuudesta. Kahdelle päivälle on koottu opetussuunnitelma, jossa toteutuvat ajatuksemme siitä, mitä opetuksen laitoksellamme tulisi olla. Opiskelijoiden lisäksi tapahtumassa kuullaan vierailevia luennoitsijoita, keskustelijoita ja päättäjiä. Tutkintotehtaassa tehdään myös taidetta ja pedagogisia kokeiluja. Lisäksi sen tiloissa esiintyy taiteilijoita.

Tutkintotehdas aukeaa torstaina 8.4. kello 10. Tapahtuma on päivisin kaikille avoin.

Jyväskylän yliopisto
Juomatehdas
Vapaudenkatu 25
40100 Jyväskylä

Yhteystiedot:

Rosa Kuosmanen
rosa.kuosmanen(at)jyu.fi
050 4653462

Kyösti Ylikulju
kyosti.ylikulju(at)jyu.fi
044 5789485

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti